Dansen met paarden

Dansen met de paarden van Amazona.

Paarden zijn puur en eerlijk in hun reacties. Zij leven bij ons in een kudde en ze hebben allemaal hun kwaliteiten waar je van kan leren over jezelf. Voelen, ervaren, in beweging of samen stil zijn en de diepte in. Samen met de paarden. Verbind je met de spirit van het paard, zij zijn onze leraren en kunnen ons laten voelen wat onze werkelijke natuur behelst.

Paarden worden ook wel de verbinders tussen hemel en aarde genoemd. Wanneer we met onze voeten op de grond staan, creëren we de hemel op aarde. Een fenomenale ervaring!
Zij kunnen jou terug brengen naar de natuur, naar jouw eigen natuur.
Paarden nemen niets zomaar aan. Pas wanneer je  congruente en eenduidige signalen geeft zal een paard jou begrijpen. Dat lijkt misschien eenvoudig, maar in de praktijk is dat nog best lastig. We zijn zo gewend om bijvoorbeeld snel afgeleid te zijn, te babbelen, vrolijk te doen terwijl we ons niet vrolijk voelen enzovoorts. Paarden prikken hier direct doorheen en zullen jou directe en eerlijke feedback geven.

Dansen met je eigen paard.

Bij Amazona kan je samen met je eigen paard groeien. Paarden hebben ook hun eigen levenslessen te leren, hun missie en hun groeipunten. Door te kijken naar het karakter van het paard maken we zichtbaar welke groeipunten er bij het paard zijn, en wat daarmee voor jullie samen mogelijk is. Waar sluiten jullie aan, en wat kan jij van jouw paard, je leraar, leren? Op welk moment in jouw leven is dit paard op jouw pad gekomen en wat vertelt dat over jullie missie samen?

Allereerst werken we aan de verbinding tussen jullie. Alles wat we doen is op maat voor jou en jouw paard. We doen grondwerk, oefeningen voor de souplesse van je paard, oefeningen voor jouw aarding en energiebeheer en spelenderwijs werken we zo aan jullie groeipunten. 
Je krijgt van mij tussen de ontmoetingen door altijd opdrachten die je zelf kan doen met en zonder je paard. Want ook jouw souplesse, (mentale) uithoudingsvermogen en kracht zijn belangrijke punten om te ontwikkelen. En wat dacht je van je waarnemingsvermogen? Zie je eigenlijk wel alles van je paard, of kijk je door een gekleurde bril?
Ik werk vanuit de benadering van K.F. Hempfling (dancing with horses) en ik heb lessen gevolgd in de academische rijkunst. Hiermee heb ik mijn eigen benadering gevonden en kan ik jou en je paard bieden wat jullie nodig hebben.
Ik heb veel ervaring in het werken met jonge paarden en met paarden met gedragsproblemen en/of een trauma.