De kudde

Deel van de kudde

Mijn naam is Sabine Baron (Haarlem, 1965). Sinds 2020 woon ik in Frankrijk. Ik ben moeder van Daniel (’89) en Jonat (’91).

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door de natuur, door de dieren en de planten, en hoe zij met ons en met elkaar communiceren. De paarden zijn al mijn hele leven mijn bondgenoten in voor- en tegenspoed. Sinds ik een kleine kudde paarden heb, kan ik dagelijks ervaren hoe het is om deel te zijn van een geheel. De paarden hebben mij ingenomen in hun groep, wat ik iedere dag weer als heel kostbaar ervaar. Door te werken met medicijnplanten ben ik nog meer verbonden met hun ongelofelijke kracht, en bewandel ik met nog meer levenslust mijn rode pad.
Ik zou mezelf het best omschrijven als medicijnvrouw, de verbinder tussen hemel, aarde en de mens daartussenin.

Een andere fascinatie doorheen mijn leven zijn muziek en dans. Als kind was ik vooral geboeid door volksmuziek en volksdans, later is dat meer naar de popmuziek en dance gegaan.  In mijn huidige werk kan ik die fascinatie wederom terugvinden. Zang, dans en muziek zijn onderdelen van het sjamanistische werk en de ceremonies die ik begeleid.

Mijn curriculum vitae in een notendop

Ik heb bij het Bert Hellinger Instituut in Groningen de opleidingen familie- en organisatieopstellingen voltooid.
Daan van Kampenhout heeft mij enorm geïnspireerd met zijn helingen van plaatsen en zijn sjamanistische opstellingen.
Roel Crabbé heeft mij geïnitieerd in het sjamanistisch reizen.
Bij Franz Ruppert heb ik bijscholing gevolgd. Zijn methode, om de meergenerationele trauma’s te kunnen onderzoeken en de autonomie van de vraagsteller centraal te stellen, is de manier waarop ik mijn familie-opstellingenwerk doe.
Bij CSA-Europe heb ik het programma voor zelfontwikkeling gevolgd en daar heb ik in de praktijk leren coachen. Bij Passionair Nederland ben ik opgeleid tot Passie-coach.
Ik heb de opleiding voor dans- en bewegingstherapie gevolgd bij Agape Belgium.
Bij EDEN (Esquela Del Equilibrio Natural heb ik de opleiding tot EDENS-teacher gevolgd, waarmee ik mensen en paarden kan begeleiden naar dieper contact met zichzelf, met elkaar en met de essentie van het leven.
Bij The White Arrow heb ik het jaartraject The Seasons Shift, en de opleiding tot Sound Healer afgerond.

In mijn maatschappelijke leven ben ik 12,5 jaar ambtenaar geweest en heb ik leidinggegeven aan een aantal facilitaire diensten.