Welkom

De naam Amazona verwijst aan de ene kant naar de rivier in Zuid-Amerika. Het oerwoud van het Amazonegebied wordt ook wel ‘de longen van de aarde’ genoemd. In het Amazonegebied groeien de meest bijzondere planten die ons kunnen helpen met onze persoonlijke groei.

 

Het Amazonegebied in Zuid-Amerika herbergt de bron van de vrouwelijke kracht.
Het water in de rivier meandert door het oerwoud, kronkelt haar weg en reinigt en voedt de aarde op haar manier. Aan de andere kant verwijst de naam naar de vrouwelijke krijgers, de Amazones die in de Griekse oudheid de strijdsters waren. De toegedichte ruiterprestaties, gebaseerd op kracht, instinct en lenigheid, zouden hen bijna onoverwinnelijk hebben gemaakt. Na eeuwen van leven in een patriarchale samenleving is het nu tijd voor ons vrouwen om op te staan, in onze kracht te gaan staan, ons te laten horen en met elkaar (mannen en vrouwen) een vredevolle samenleving te gaan creëren.
Vrouwen zijn generaties lang belast met onderdrukking, (seksueel) misbruik, minderwaardigheidsgevoelens, executies, verkettering, slavernij, heksenvervolging en ga zo maar door. Soms heb je zelf in je eigen leven daar nog niet eens direct mee te maken (gehad), maar de erfelijke belasting is groot, en onze generatie is nu zo ver om deze belasting te gaan transformeren in kracht, liefde en passie.
Een vrouwelijke ruiter wordt ook wel een amazone genoemd, daarmee verwijst de naam Amazona voor mij persoonlijk naar het werken met mijn paarden.
Paarden zijn onvoorwaardelijk trouw aan onze grootsheid. Ze zullen niet doen-alsof, of ons het voordeel van de twijfel geven. Nee, ze geven altijd directe en eerlijke feedback waar we mee verder kunnen. Paarden kunnen ons diep raken in stukken waar geen therapeut bij kan komen. Hun kracht, hun zachtheid raakt menig mens recht in het hart. En ook de paardenziel is belast met eeuwenlang misbruik. In het werken met de paarden helen we ook stukken in hun zelf en in de universele paardenziel. 

 

Mijn werk kronkelt zich doorheen de tijd, ruimte vindend, meanderend tussen hemel en aarde, tussen mens en dier, tussen de uitersten om deze samen te brengen in harmonie met behoud van hun eigenheid.

Ik werk met de kracht van de vrouwelijke krijger, verkregen door het werken met de medicijnplanten en met de paarden. Afgestemd op de natuur, organisch vormend, altijd doelgericht en gefocust. Met de zachtheid van de paardenneuzen en de kracht van de hoeven die in de aarde slaan bij een vlammende galop.

Sabine Baron 💖